Rubriky

EDH 2015 – Tisková zpráva

JARMARK

NA JARMARKU SE LÍBILY PODZIMNÍ DEKORACE, MÝDLA, KORÁLKOVÁ BIŽUTERIE I TEXTILNÍ HRAČKY

Začínáme na náměstí – tak nazvali organizátoři Evropských dnů handicapu jarmark, který 5. října poutal pozornost na centrálním ostravském náměstí. Čtrnáct neziskových organizací z celé Moravy pomáhajících osobám s handicapem prezentovalo svou činnost a nabízelo výrobky chráněných dílen a sociálně-terapeutických zařízení.

„Mile nás překvapil vysoký zájem o prezentaci činnosti ze strany vystavovatelů. Potvrdil, že taková akce má rozhodně smysl. A to nejen jako zdroj příjmů z prodeje výrobků, ale také příležitost ukázat služby, kompenzační pomůcky a vůbec nabídku těchto neziskovek,“ řekla koordinátorka akce Eva Vozníčková.

Lidé procházející Masarykovým náměstím měli možnost získat informace o práci Slezské diakonie – EBEN EZER z Českého Těšína, ZŠ, SŠ, DD z Velkých Heraltic, hlučínské i hrabyňské Charity, organizace Harmonie z Krnova, bruntálských sociálně-terapeutických dílen, otrokovické neziskovky Pojďte s námi, KAFIRY nebo Slezské diakonie – Bethel z Karviné. Nechyběli ani ostravští zástupci: Charita sv. Alexandra z Ostravy-Kunčiček, Střední škola prof. Z. Matějčka, Základní škola Kpt. Vajdy a Asociace Trigon. Připojil se také EURES.

Hrníčky, zdobené kamínky, textilní hračky, květináče nebo stolařské výrobky. To vše bylo k vidění i zakoupení. Příležitost k pořízení milé drobnosti si nenechala ujít ani starostka Moravské Ostravy a Přívozu. Byl to právě městský obvod, který nabídl jarmarku prostor na náměstí zdarma. „Podpora Evropských dnů handicapu ze strany naší radnice je zřejmá. Neopírá se pouze o slova, ale o činy. Jarmark na Masarykově náměstí hostíme moc rádi. Věřím, že se tady nesetkáváme naposled,“ uvedla starostka Petra Bernfeldová.

Tisková zpráva ke stažení zde.

PR a mediální zastoupení (pr.edh@seznam.cz)
Marie Václavková, +420 733 529 899 / Karolina Čiklová, +420 604 832 036

PODPORUJÍ NÁS