Rubriky

EDH 2013 – Tisková zpráva

VERNISÁŽ

Skvělá italská káva i vernisáž prací handicapovaných polských dětí. V Mléčném baru NAPROTI to žije!

Už druhým rokem v Ostravě láká hosty Mléčný bar NAPROTI, kde pracují osoby se zdravotním znevýhodněním. Účastníci letošních Evropských dnů handicapu, na kterých se o zaměstnávání lidí s handicapem diskutovalo v rámci odborného programu, nemohli jeho návštěvu vynechat. Mezinárodní delegace složené z Italů, Francouzů a Američanů zavítaly do tohoto oblíbeného sociálního podniku 9. října u příležitosti vernisáže výtvarných prací
s podtitulem Podívej, co se dá udělat. Autory vystavených kreseb, keramických andělů a dalších výrobků byli autističtí žáci a studenti Sdružení výchovně pedagogických center z polské Wlodzislawi.

„Toto místo je symbolem nejkrásnějšího vztahu zdravých lidí s handicapovanými. Je pro mě velikou ctí zahájit tuto výstavu. Jsem šťastná, že se v Ostravě nachází stále větší prostor pro česko-polskou spolupráci,“ řekla konzulka Generálního konzulátu Polské republiky v Ostravě Anna Olszewska.

Příjemnou atmosféru mléčného baru umocnilo vystoupení malé zpěvačky Agátky, vítězky festivalu polské dětské písně v Havířově, a také pravá italská káva, kterou vůbec poprvé mohli hosté v NAPROTI ochutnat.

„Musím moc poděkovat svému kolegovi a dlouholetému spolupracovníku z Itálie Guilianu Galassimu, který nám přivezl krásný dárek – kávovar italské výroby a také italskou kávu. Mléčný bar tak může rozšířit svou nabídku káv o lahodné a silné italské espreso,“ uvedla O. Rosenbergerová, ředitelka Evropských dnů handicapu a předsedkyně Družstva NAPROTI, které je zřizovatelem mléčného baru.

Nadšení z kvalitního kávovaru neskrývali ani obsluhující. „Je to nádherná pákovka na tři hrnky. Museli jsme samozřejmě absolvovat zaškolení profesionálním baristou, ale stálo to za to. Sami vidíte, že o mini šálky silné kávy je obrovský zájem a od zítřejšího dne můžeme tento lahodný nápoj servírovat každému, kdo k nám zavítá. Srdečně zveme!“ uvedl Karel Matysík.

Tisková zpráva ke stažení zde.

PR a mediální zastoupení (pr.edh@seznam.cz)
Marie Václavková, +420 733 529 899 / Karolina Čiklová, +420 604 832 036

PODPORUJÍ NÁS