Rubriky
2009 Evropské dny handicapu

EDH 2009 – Tisková zpráva

JARMARK

Jarmark plný originálních dárků a výrobků

Své dovednosti a výrobky předvedli lidé s postižením na tradičním jarmarku před zahájením večera Křišťálový
kamínek 2009 v Domě kultury města Ostravy. Zástupci Modrého motýlku, sdružení Oříšek, VDI Vkus Frýdek-Místek, Armády spásy, ostravské Charity sv. Alexandra, opavské Charity, Asociace TRIGON a dalších organizací prodávali vlastnoručně zhotovené výrobky a předměty z keramiky, drátků, papíru, textilu, skla. Charita Hrabyně nabídla kromě jiného ochutnávku výborných lázeňských oplatků.

„Prodáváme dárky a předměty z keramiky, drátku, papíru, textilu, skla. Každý výrobek je originál,“ řekla vedoucí
textilní a keramické dílny Asociace TRIGON Eva Vozníčková. Pro její klienty, kteří se v dílně celý rok učí nejrůznější
techniky, například šít na šicím stroji, háčkovat, plést, pracovat na tkalcovském stavu, ale také malovat na sklo
a tvořit hrníčky, vázy, svícny a jiné drobnosti z hrnčířské hlíny, bývá zájem o jejich práci velkým povzbuzením do další
činnosti.

Tisková zpráva ke stažení zde.

PR a mediální zastoupení (pr.edh@seznam.cz)
Marie Václavková, +420 733 529 899 / Karolina Čiklová, +420 604 832 036

PODPORUJÍ NÁS