Pod vedením hudebníka Jiřího Neduhy působí na hudební scéně už osm let. Dále zahrála skupina Třesk a letos poprvé i žáci Múzické školy. Akce původně vznikla proto, aby si klienti v rámci muzikoterapie zkusili zahrát a zazpívat před publikem. Příští rok pořadatelé chystají akci připravit formou malého festivalu. Zúčastní se větší počet podobně zaměřených skupin. Vrcholem pak bude koncert některé ze známých ostravských kapel.

„Lidi s hendikepem bývají většinou velmi nesmělí. Jsem velmi spokojen, když mohu vidět a slyšet i ten nejmenší posun dopředu. Vím, že naše společná práce má velký smysl. Nemohu napravit, co bylo členům naší skupiny dáno do vínku, ale zastávám názor, že nikoho nelze odepisovat. Dnešní akce toho byla tím nejlepším důkazem,“ dodal J. Neduha.

Kapela vydala už dvě CD s vlastními písněmi. Hrála a zpívala na mnoha ostravských akcích.

A co chystá Trigon Band na příští rok? „Na jaře bychom měli vystupovat v Brně na Festivalu lidských hodnot s názvem Dobrý den Kociánko a už dnes se všichni těší na zahradní slavnost v Domově na Liščině v Ostravě,“ řekla manažerka skupiny Edita Ondarza.

Předchozí stránka: Daňové zvýhodnění dárců

Křišťálový kamínek 2017
12. červen 2017

Již můžete zasílat nominace.

30. květen 2017
Potlesk pro TRIGON Band v moravské metropoli

Výtvarná soutěž
11. květen 2017
Každoroční výtvarná soutěž, kterou pořádáme v rámci EDH, byla právě odstartována.

Nové stránky
25. duben 2017

V současné době připravujeme úplně nové webové stránky, obsah stávajících již nebudeme aktualizovat.