Divadlo A. Dvořáka patřilo Křišťálovému kamínku

Křišťálový kamínek je nejprestižnější cenou v oblasti péče a pomoci handicapovaným v neziskovém sektoru. Pravidelně se uděluje v rámci Evropských dnů handicapu a pravidelně tuto slávu pořádá Asociace TRIGON v čele s její ředitelkou Olgou Rosenbergerovou.

„Letos jsme vybrali čtyři držitele ocenění, jehož renomé v rámci celé Evropy rok od roku roste. Životní příběhy těchto osobností jsou velmi silné a musím přiznat, že odborná komise to neměla opět vůbec jednoduché. Bylo nám velmi líto, že nemohl přijet na náš slavnostní večer do Divadla A. Dvořáka Roman Pišný z Jindřichova Hradce. Trpí Beckerovou svalovou dystrofií, a protože může cestovat pouze vleže, nenašel vhodný dopravní prostředek, aby do Ostravy mohl vůbec přijet. Je smutné, že i v dnešní době vyspělých technologií a moderního světa stále existují pro některé z nás nepřekonatelné bariéry,“ řekla O. Rosenbergerová.

Křišťálové kamínky 2014 si večer 1. října z Ostravy odvezli Jarmila Smolková (za celoživotní a úspěšnou pedagogickou činnost ve prospěch dětí s psychiatrickými problémy), Marie Helebrandová (za vynikající výsledky v oblasti speciální pedagogiky s uplatňováním uměleckých a kreativních postupů ve výuce mentálně postižených dětí a mládeže) a Milan Linhart (za aktivní a nezištnou práci pro nevidomé a slabozraké osoby, rozsáhlou publikační činnost a za mimořádně úspěšnou reprezentaci České republiky na světových soutěžích Abilympiády). Romanovi Pišnému (za neúnavnou a profesionální organizaci sportovních akcí, aktivní pomoc osobám se znevýhodněním a za novinářskou činnost v oblasti sportovní žurnalistiky) předá osobně Křišťálový kamínek a další ceny ředitelka pořádající Asociace TRIGON.

Součástí Křišťálového kamínku 2014 bylo také předání cen třiceti dvěma nejúspěšnějším autorům výtvarné soutěže Svět není černobílý. Na pódiu ostravského divadla sklidili zasloužený potlesk mladí malíři ve věku od 4 do 26 let z Třince, Ústí nad Labem, Bruntálu, Vítkova, Janských Lázní, Frýdku-Místku, Nového Jičína, Opavy i Ostravy.

TZ ke stažení

PR a mediální zastoupení
DATIV OSTRAVA
Marie Václavková, +420 733 529 899
Karolina Čiklová, +420 604 832 036
pr.edh@seznam.cz

Křišťálový kamínek 2017
12. červen 2017

Již můžete zasílat nominace.

30. květen 2017
Potlesk pro TRIGON Band v moravské metropoli

Výtvarná soutěž
11. květen 2017
Každoroční výtvarná soutěž, kterou pořádáme v rámci EDH, byla právě odstartována.

Nové stránky
25. duben 2017

V současné době připravujeme úplně nové webové stránky, obsah stávajících již nebudeme aktualizovat.