Slovenští fotbalisté si odvážejí z Ostravy prvenství

Šest mužstev z Itálie, Polska, Maďarska, Slovenska a České republiky se zúčastnilo 5. ročníku mezinárodního turnaje ve sjednocené kopané, který se konal ve Sportovním areálu Varenská v Ostravě 2. října. Tato část doprovodného programu Evropských dnů handicapu patří bezesporu k nejzajímavějším akcím. Kdo by totiž neměl rád fotbal! Zvláště, když fotbalisté se znevýhodněním spolu se svými zdravými spoluhráči nechávají na hřišti svá srdce.

„Vůbec jsem si nedokázal představit, jak takový turnaj vypadá. A byl jsem opravdu mile překvapen, když jsem kluky viděl. Mají velmi dobrou techniku a během celého turnaje podávali výkony, za které by se nemusel stydět ani profesionální fotbalista. Tleskám všem, dnes by si vítězné poháry zasloužil každý tým,“ řekl obránce Michal Frydrych z FC Baník Ostrava.

Z Ostravy si zcela zaslouženě odvážejí vítězný pohár mladí fotbalisté z Trenčína, na druhém místě skončili hráči z Polského Těšína a pomyslný bronz patří maďarskému týmu z Fés Gyӧr. Na domácí mužstvo SK Medvědi zůstala „bramborová“ medaile, ale to nic nezměnilo na jejich obrovské radosti ze hry.  Také letos byl vyhlášen nejlepší brankář turnaje - stal se jím Ondřej Šuráb z Ostravy. Nejlepším střelcem byl Mateusz Sojka z Polska a největší sympatie diváků, hráčů i organizátorů měl Ital Mirko Benini.

Ředitelka Evropských dnů handicapu Olga Rosenbergerová bezprostředně po slavnostním vyhlášení výsledků řekla: „Mohli jsme sledovat, že sport skutečně spojuje. Fair play a přátelská atmosféra během celého dne byla opravdu nakažlivá. Gratuluji všem, nejen vítězům. Některé zápasy byly hodně těžké a finálové penalty dramaticky napínavé. Na tom se shodli všichni, kteří letos přišli fandit a povzbuzovat.“

TZ ke stažení

PR a mediální zastoupení