Pondělí 7. 10. 2013

Václav Svěrkoš a Radek Slončík fandili handicapovaným fotbalistům

Dnes byl zahájen v pořadí už XXI. ročník Evropských dnů handicapu v Ostravě a už počtvrté mezinárodním fotbalovým turnajem. Do sportovní haly Ostravské univerzity na Varenské ulici přijela mužstva z Maďarska, Polska, Slovenska a České republiky.

Slavnostního výkopu se zhostily za obrovského skandování nadšených diváků české fotbalové legendy - útočník Václav Svěrkoš a bývalý záložník Radek Slončík, kteří handicapovaným fotbalistům popřáli hodně úspěchů a co největší radost ze hry. Právě  FC Baník Ostrava je patronem tohoto turnaje hráčů s mentálním postižením, který probíhá podle pravidel UNIFIED. V každém ze šesti zúčastněných týmů hráli tzv. partneři bez handicapu, ale ti nesměli chytat v bráně, ani střílet góly. Strhující zápasy vyvrcholily odpoledne, kdy se do finále probojovali polští hráči Sokola Těšín a SK Duha Zlín.

„Vyhráli ti nejlepší – fotbalisté ze Zlína. Je pravda, že předváděli pohlednou a dynamickou kopanou. Ale musím opravdu potvrdit, že všechny týmy byly letos naprosto vyrovnané a těžko se dalo dopředu určit, kdo si nakonec odnese vítězné vavříny. Pro Ostravu, která dosud jedenkrát vyhrála a dvakrát hrála finále, skončil dnešek zklamáním. SK Medvědi obsadili poslední místo. V žádném případě však neházejí flintu do žita, a jak se nechali slyšet, okamžitě začnou s intenzivnější přípravou a tréninky na příští rok,“ řekl bezprostředně po skončení turnaje jeho garant Svatopluk Aniol, ředitel Centra pro osoby se zdravotním postižením Ostrava – Čtyřlístek.

VÝSLEDKY

1. SK DUHA ZLÍN (ČR)
  2. SOKOL TĚŠÍN (POLSKO)
  3. ŠZŠI TRENČÍN (SLOVENSKO)
  4. CILS CESENA (ITÁLIE)
  5. FÉS GYӦR (MAĎARSKO)
  6. SK MEDVĚDI OSTRAVA (ČR)

NEJLEPŠÍ STŘELEC
Marek Gabzdyl a Mateusz Sojka (Sokol Těšín)

NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ
Václav Libenský (SK Duha Zlín)

NEJSYMPATIČTĚJŠÍ HRÁČ
Danilo Scamorza (Cils Cesena)

TZ ke stažení ve formátu .pdf

DATIV Ostrava,
PR a mediální zastoupení EDH 2013
E-mail: pr.edh@seznam.cz

Marie Václavková
Mobil: + 420 733 529 899
Karolina Čiklová
Mobil: + 420 604 832 036

Křišťálový kamínek 2017
12. červen 2017

Již můžete zasílat nominace.

30. květen 2017
Potlesk pro TRIGON Band v moravské metropoli

Výtvarná soutěž
11. květen 2017
Každoroční výtvarná soutěž, kterou pořádáme v rámci EDH, byla právě odstartována.

Nové stránky
25. duben 2017

V současné době připravujeme úplně nové webové stránky, obsah stávajících již nebudeme aktualizovat.