28.8.2015

KDO LETOS ZÍSKÁ KŘIŠŤÁLOVÝ KAMÍNEK?

Asociace TRIGON předá v rámci XXIII. ročníku Evropských dnů handicapu (EDH) už podesáté prestižní ocenění Křišťálový kamínek. „Tímto oceněním chceme vyzdvihnout a upozornit na život lidí s handicapem, na jejich aktivity nebo mimořádné činy a zároveň poděkovat těm, kteří problematice dětí, mládeže  i dospělých s postižením věnují svůj čas a energii,“ říká ředitelka EDH Olga Rosenbergerová.

V minulých letech si z Ostravy odvezl Křišťálový kamínek Milan Linhart, úspěšný český reprezentant na světových soutěžích Abilympiády, děkanka Pedagogické fakulty Univerzity Palackého Olomouc Libuše Ludíková, ředitelka Výboru dobré vůle Nadace Olgy Havlové Milena Černá, Armelle Thomas z Asociace AFPE ve Francii, Patricie Balážová, klientka Domova Barevný svět, která sklízí úspěchy na divadelních prknech, sportovec tělem i duší Jan Kubík ze Čtyřlístku - Centra pro osoby se zdravotním postižením v Ostravě a další.

„Máte-li ve svém okolí někoho, kdo si podle vás Křišťálový kamínek zaslouží, neváhejte ho nominovat. Na základě návrhů vybere odborná porota pověřená správní radou Asociace TRIGON čtyři držitele ocenění. U příležitosti slavnostního večera ve středu 7. října v Domě kultury města Ostravy jim Křišťálový kamínek předáme,“ dodává O. Rosenbergerová.

Nominovány mohou být:
• osobnosti - za dlouhodobou práci a mimořádné výsledky ve prospěch osob s handicapem,
• osobnosti s handicapem - za pomoc druhým lidem, mimořádný čin nebo aktivitu,
• osobnosti  - za významnou iniciativu, angažovanost nebo pomoc lidem z rozvojových zemí, kteří se ne vlastní vinou ocitli v tísni.

Nominace musí obsahovat:
• jméno, příjmení a kontakt na kandidáta,
• zdůvodnění nominace,
• jméno, příjmení a kontakt na předkladatele.

Nominace zasílejte do 21. 9. 2015 na e-mail: egaldiova@asociacetrigon.eu nebo na adresu:  Asociace TRIGON, Skautská 1045, 708 00 Ostrava-Poruba.

E-mail nebo dopisní obálku označte heslem: KŘIŠŤÁLOVÝ KAMÍNEK 2015.

Současnou podobu ocenění navrhnul při příležitosti 20. jubilea Evropských dnů handicapu ostravský sochař Marek Pražák

TZ ke stažení

PR a mediální zastoupení (pr.edh@seznam.cz)
Marie Václavková, + 420 733 529 899 / Karolina Čiklová, +420 604 832 036

Předchozí stránka: 7.9.2015
Následující stránka: XXII. ročník EDH

Křišťálový kamínek 2017
12. červen 2017

Již můžete zasílat nominace.

30. květen 2017
Potlesk pro TRIGON Band v moravské metropoli

Výtvarná soutěž
11. květen 2017
Každoroční výtvarná soutěž, kterou pořádáme v rámci EDH, byla právě odstartována.

Nové stránky
25. duben 2017

V současné době připravujeme úplně nové webové stránky, obsah stávajících již nebudeme aktualizovat.