Rubriky
2009 Evropské dny handicapu

EDH 2009 – Tisková zpráva

ANKETA PARTNERŮ

Co přinášejí městu Ostrava Evropské dny handicapu?

Petr Kajnar, primátor Ostravy (patron EDH)

Statutární město Ostrava řadí podporu obecně prospěšných projektů mezi své priority. Evropské dny handicapu,
zaměřené na pomoc lidem s nejrůznějším postižením, patří k těm nejvýznamnějším. Za dobu svého trvání
si vydobyly pevné místo mezi mezinárodními akcemi pořádanými na území moravskoslezské metropole. Jsem
přesvědčen, že program letošního sedmnáctého ročníku obohatí naše i zahraniční odborníky o nové poznatky
a zkušenosti, které se pak co nejrychleji uplatní v praxi, v každodenní činnosti neziskových organizací a jednotlivců,
věnujících se náročné práci s handicapovanými, zdravotně postiženými, lidmi ohroženými sociálním vyloučením.
Za důležitý považuji fakt, že Evropské dny handicapu se nejen neuzavírají odborníkům, ale během doprovodných
akcí počítají také s aktivní účastí veřejnosti.

Lubomír Pospíšil, náměstek primátora Ostravy

Význam Evropských dnů handicapu není potřeba zvlášť zdůrazňovat. Samy si získaly prestiž a uznání. Odborníci
z celé Evropy diskutují, vyměňují si zkušenosti a hlavně napomáhají vzájemnému obohacení. Letošní ročník
je zaměřen na problematiku vzdělávání dětí a mládeže s poruchou autistického spektra. Jsem přesvědčen,
že společné závěry budou velkým přínosem v oblasti, ve které bychom nutně potřebovali umět pomoci víc. Město
Ostrava podporuje Evropské dny handicapu, protože jsme přesvědčeni o samé podstatě důležitosti a prospěšnosti
těchto akcí. Dejme i autistům šanci, a pokud k tomu město alespoň částečně pomůže, je to povznášející pocit.

ANKETA – SPONZOŘI:

1. Čím vás projekt Evropských dnů handicapu nejvíce oslovil?
  2. Můžete krátce představit vaši společnost?

Lubomír Raška, Plastická a kosmetická chirurgie

1. Evropské dny handicapu sleduji několik let. Znám je z propagace ve městě, z internetu i osobního kontaktu
    s ředitelkou Asociace TRIGON Olgou Rosenbergerovou. A jak jsem se dověděl od poslance Evropského parlamentu Miroslava Ouzkého, vědí o této organizaci rovněž v Bruselu, kde se o ní nedávno pochvalně zmínili. Evropské dny handicapu, které přinášejí mezinárodní spolupráci a výměnu zkušeností mezi odborníky, jsou pro mne sympatické také tím, že se při své práci setkávám s pacienty s vrozenými vadami. Velmi dobře vím, jaké obtíže musí překonávat při snaze zařadit se do většinové společnosti. Jsem přesvědčen, že si zaslouží větší podporu než vrcholoví sportovci.
  2. Více než patnáct let poskytujeme plastické a kosmetické výkony. Velkou část provádíme ve spolupráci
    se zdravotními pojišťovnami.

Antonín Láznička, generální ředitel, Ostravské vodárny a kanalizace a.s.

1. Společnost Ostravské vodárny a kanalizace a.s. považuje za svou morální povinnost podělit se o svůj úspěch
    s těmi, kteří neměli ve svém osobním životě štěstí nebo dostatek možností a příležitostí se plně zapojit do života. Proto podporujeme rovněž projekt Evropské dny handicapu a jeho prostřednictvím přispíváme k lepšímu dialogu mezi lidmi zdravými a s nejrůznějšími odlišnostmi. Je potěšitelné, že za sedmnáct let konání se tato akce rozrostla do evropských rozměrů, a právě její rozsah může velkou měrou přispět k profesionalizaci práce s handicapovanými, podobně jako tomu je v zahraničí.
  2. Posláním akciové společnosti Ostravské vodárny a kanalizace je zajistit plynulou dodávku kvalitní pitné vody
    a zároveň zabezpečovat odkanalizování a následné čištění odpadních vod, trvale zajišťovat služby v souladu
    se všemi zákonnými normami a svou činností přispívat k ochraně životního a sociálního prostředí města Ostravy, provozovat a pečovat o svěřená vodohospodářská zařízení, zajišťovat jejich rozvoj v souladu s potřebami rozvoje města Ostravy.

Zdeněk Procházka, Partners for Life Planning, a.s.

1. Naše společnost pomáhá řešit některé finanční záležitosti Asociaci TRIGON. Zejména oceňuji její projekty
    zaměřené na předprofesní přípravu mládeže i dospělých se specifickými potřebami, ale rovněž na aktivní
    využívání volného času. Při naší spolupráci jsem se seznámil i s mezinárodní akcí Evropské dny handicapu,
    které navíc dávají veřejnosti možnost seznámit se s problematikou života lidí s postižením.
  2. Naše společnost je dnes jedničkou v oblasti komplexního finančního poradenství v České republice. Klientům
    soukromým i firemním přinášíme objektivní informace z celého finančního trhu a pomáháme jim s realizací jejich cílů a přání po finanční stránce. Naši klienti získávají výhodnější podmínky, a tím uspoří peníze i čas. Zaměřujeme se především na hypoteční úvěry, všechny typy spoření, pojištění nebo investování, ale jak s oblibou říkám, neexistuje žádný typ produktu, který bychom nedokázali klientům nabídnout.

Elen Gráfová Hellerová, AUTO Heller, s.r.o.

1. Nedávno se mi dostaly do rukou materiály o této jedinečné akci. Tyto přehledné a zajímavě zpracované
    podklady mne velmi zaujaly. Společnost AUTO Heller se snaží projekty, jako jsou právě EDH, podporovat. Nově spolupracujeme například se společností Car Club, která má sídlo v autosalonu SEAT společnosti AUTO Heller. Car Club se svým projektem Handy Card zaměřuje svou činnost na pomoc handicapovaným občanům.
  2. AUTO Heller, s.r.o. je autorizovaný prodejce nových vozů Volkswagen, Audi, Škoda a SEAT a prodejce ojetých
    i zánovních vozů v systému auto-plus. Od roku svého vzniku v roce 1992 prodala společnost více než 25 000
    nových a 11 000 ojetých vozů. Zajišťuje komplexní prodejní a servisní služby včetně karosářských a lakýrnických prací a non-stop služeb (odtahové služby a SERVICE Mobil). Autosalony společnosti AUTO Heller je možné navštívit v Ostravě, Opavě, Třinci a ve Frýdku-Místku.

Svatopluk Madrý, majitel Staspo spol. s r.o.

1. Jsem přesvědčený, že projekty, kde „stát finančně nestačí“, by měly podporovat právě soukromé společnosti
    a firmy. Přitom účelem sponzorování není naše reklama a prezentace, ale pomoc užitečným celospolečenským
    projektům. A tím Evropské dny handicapu jednoznačně jsou. Ostravský neziskový sektor v čele s Asociací TRIGON se výrazně mění a získává na větší profesionalizaci. Už jen to, že kdysi byli lidé s handicapem běžně umísťováni do ústavů, dnes je potkávám, slyším zpívat, vidím hrát divadlo i chodit do práce.
  2. Stavební a obchodní společnost Staspo se od roku 1991 specializuje na rekonstrukci i výstavbu inženýrských,
    průmyslových a občanských objektů. Obchodní aktivity jsou orientovány na dodávku obkladových materiálů,
    stavební chemie a tmelů. Realizuje vnitřní i venkovní obklady a dlažby, včetně odvětraných fasádních plášťů
    budov. Specializuje se na vybavení koupelen, nabízí keramické obklady, skleněné mozaiky a také přírodní kámen.

Tisková zpráva ke stažení zde.

PR a mediální zastoupení (pr.edh@seznam.cz)
Marie Václavková, +420 733 529 899 / Karolina Čiklová, +420 604 832 036

PODPORUJÍ NÁS